תחזוקה – פעולה הנעשית לשם תפקוד תקין של מוצר, המוצר יכול להיות ציוד, מכשור, מכונה, בית או מבנה או שירות ואף תחזוקת תוכנה וחומרה. אנו נתרכז בתחום “המוצרים הביתיים”. יש להבחין בין שני סוגי תחזוקה עיקריים:
א. תחזוקה מתקנת – תיקון תקלה לאחר שהמוצר נפגע או התקלקל ויש צורך לבצע תיקון לצורך השמשת המוצר.
ב. תחזוקה מתוכננת למניעת תקלות – על מנת למנוע תקלות במוצר, נקבעים כללים בהם יתבצע טיפול מונע תקלות.
1) מונעת – בדרך כלל, נקבעים – כמו טיפול 10,000 ק”מ ברכב – הטיפול יתבצע לאחר זמן קבוע של שנה או לאחר מרחק שביצע הרכב. בתחזוקה זו מוחלפים מוצרים שאומנם מתפקדים אך לפי הוראות היצרן יש להחליפם טרם יגיעו למצב של תקלה והפגיעה במוצר.
2) החלפה – יש מוצרים שאומנם מתפקדים, אך מצבם אינו תקין ויש בכל זאת להחליפם. לדוגמא צמיגי רכב שחוקים ובלואים אומנם הרכב נוסע ומתפקד אך במקרה של מים על הכביש או חום הצמיג עלול להתפוצץ ולסכן את פעילות הרכב.
אם כך, התחזוקה תעשה מרמת החלפת הנורה ועד הטיפול במטוס נוסעים. לכל תחזוקה נדרש איש התחזוקה המתאים וההכשרה המתאימה. אם מדובר בנושאי חשמל הרי יש צורך בחשמלאי מוסמך – התעסקות בחשמל היא מסוכנת הן לעוסק והן למשתמש. כללי הבטיחות בנושאי חשמל מוגדרים וקיומם מונע סכנת התחשמלות ופגיעה. גם בתחום המים ישנם בעלי מקצוע המומחים בחיבור צנרת מים, גז וכד’ למניעת נזילות העלולות לסכן מצב של הצפה, התחשמלות ואף חנק ופיצוץ מדליפת גז.
תחום אחר נפוץ הוא הבניה, כאן יש להיעזר תחילה במהנדסי בנין, אדריכלים או מעצבי פנים לצורך תכנון נכון של המבנה הן בהיבט היופי והן בהיבט הבטיחותי. כמובן שבתחום זה התחזוקה מתפרסת על יציקת בטון, ריצוף, קירוי ועוד.
שיפוצניק – כפי שאנו רואים, תחום התחזוקה נרחב ומתחיל מהדבר הפשוט עד למבנים הגדולים. כאן אנו נבחרת הצדיקים נכנסים לתמונה, העבודות הקטנות והחשובות יעשו על ידי שיפוצניק ולא סתם אלא שיפוצניק יצאת צדיק. אנו מציעים שיפוצניק מיומן ומהימן, בעלי מקצוע מהמעלה הראשונה בכל התחומים, עבודות גבס, נגרות, חשמל, אינסטלציה, ריצוף, גינון, מטבח וארונות, הרכבת רהיטים, צביעה ועוד.
רק בנבחרת הצדיקים תמצאו שיפוצניק יצאת צדיק אמיתי.